Els Schoenaker

Els Schoenaker, geboren en getogen in het mooie dorp Gaanderen. Getrouwd met Tom Schoenaker en samen hebben ze 3 volwassen kinderen, Nick, Dirk en Jessie, inmiddels zijn ze allemaal het huis uit. In september 1982 is Els begonnen bij Unitas, nadat ze haar Cios-diploma had gehaald.

Nu, 42 jaar later, geeft Els nog steeds met veel plezier les bij de club. Ze heeft op dit moment 2 groepen: 1 groep meisjes voortgezet onderwijs en ouder op donderdag van 18.00-19.00 uur en daarna van 19.00 -20.00 uur een damesgroep die lekker komt sporten en dit allemaal in de gymzaal in Etten.

Daarnaast geeft Els nog aerobic, seniorensport, seniorenfitness, seniorenzwemmen en meer bewegen voor ouderen. Deze lessen zijn in Aalten, Gaanderen, Doetinchem, Silvolde en Varsseveld. Dus een hele gevarieerde week. Els hoopt dat ze nog jaren mag en kan lesgeven, want zoals ze zelf zegt: ‘het is mijn lust en mijn leven’.

Alan Hermsen

Alan Hermsen is woonachtig in Arnhem samen met met zijn vrouw Lindy en twee jongens Pim en Daan. Alan is opgegroeid in Terborg. Sporten was al snel een van zijn grote hobbies. In Tilburg is Alan afgestudeerd aan de CALO om van zijn hobby zijn werk te kunnen maken en gymles te kunnen geven in het basis- en voortgezetonderwijs.

Naast zijn werk is hij zelf ook altijd blijven sporten. Zo tennist en voetbalt hij nog steeds actief. Nu verzorgt Alan alweer een aantal jaar de gymlessen op maandag bij ZSV Unitas en geeft hij tennisles in Silvolde en Didam.

Binnen de gymlessen vindt Alan het belangrijk dat we respect hebben voor elkaar. Niet iedereen is hetzelfde, maar we moeten wel onszelf kunnen zijn. Vanuit deze basis wil Alan de kinderen kennis laten maken met verschillende spellen en sporten. Alan wisselt toestellen en spelvormen veel af. Zo hoopt Alan dat de kinderen veel plezier hebben. Als de kinderen met een lach naar de les komen en met een lach naar huis gaan, is zijn les geslaagd.


 

Silvana Zweers

Silvana Zweers, 34 jaar oud, woont samen met haar man Marc en zoontjes Tiebe en Lenn in Etten. Met veel plezier heeft Silvana geruime tijd in de kinderopvang gewerkt en hier de nodige ervaring opgedaan met het organiseren van spel- en beweegactiviteiten.

Sinds 2023 heeft ze haar eigen kindercoachings praktijk (SensiLief) in Etten. Silvana vindt het ontzettend leuk dat ze in ons eigen dorp de mogelijkheid heeft om lekker te gaan bewegen met kinderen en hen spelenderwijs dingen te leren.